About

Pepijn Bakker (1981) studeerde ‘Architectuur en Planning’ aan de Technische Universiteit in Eindhoven, werkte bij Koen van Velsen en MVRDV en is regiocoördinator West van de Bond Nederlandse Architecten (BNA). In januari 2009 behaalde hij cum laude zijn Mastertitel ‘Architecture and Planning’ met een ontwerp voor een maritiem museum aan de oever van de Taag, nabij Lissabon, Portugal (begeleidende professoren waren Bernard Colenbrander en Rene van Zuuk.) Vervolgens werkte hij bij Koen van Velsen aan Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal, Entreegebouw Paleis het Loo en de OV Terminal te Breda. Na een jaar stapte hij over naar MVRDV en werkte aan een reeks buitenlandse projecten en prijsvragen, waaronder het China Comic and Animation Museum in Hangzhou, China, woonproject ‘Amanora Future Towers’ in Pune, India, het Ozeanium in Basel en last-but-not-least het nieuwe clubgebouw voor Tennisclub IJburg in Amsterdam. Naast het werk bij Koen van Velsen en MVRDV was hij betrokken bij project ‘Krot of Kans’, naar de effecten van bevolkingsafname in krimpregio Zeeuws Vlaanderen in zuidwest Nederland en ontwikkelde hij in opdracht van provincie Zeeland een ontwikkelingsvisie voor wonen en werken in de Terneuzense Kanaalzone. Inmiddels is Pepijn regiocoördinator West van de Bond Nederlandse Architecten. Klik hier voor meer informatie.

Deze weblog biedt een overzicht van Nederlandse architectuur en planning van de laatste 100 jaar. Het doel is het overbruggen van de kloof tussen hoe architecten en stedenbouwers enerzijds en het grote publiek anderzijds over de gebouwde omgeving praten en schrijven. Waar architecten en stedenbouwers snel vervallen in technisch jargon en filosofische, sociologische beschouwingen, blijft de beschrijving door leken letterlijk en figuurlijk wat aan het oppervlak en is er veel onbegrip over het hoe en waarom van ruimtelijke planning. Door architectuur en stedenbouw vanuit de discipline voor een groot publiek te beschrijven, wordt bijgedragen aan een beter begrip over en weer en worden de architectuur- en stedenbouwpraktijk opnieuw als maatschappelijke disciplines gepositioneerd.

Disclaimer: alle artikelen zijn op persoonlijke titel geschreven en staan geheel los van werkzaamheden bij Koen van Velsen, MVRDV of de BNA. Niets van deze website mag geheel 0f gedeeltelijk, op welke wijze dan ook worden overgenomen zonder voorafgaande uitdrukkelijke toestemming van de auteur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s